lørdag den 27. oktober 2007

3 point = Over stregen, over Lyngby, over Viborg

OK, det var måske ikke White, der afgjorde kampen i dag mod Lyngby, selvom han så absolut gjorde det fornuftigt. Derimod var Graulund skarp - to mål, to-tre andre rigtigt skarpe afslutninger - ligesom Krydsermissilet fra Væggerløse gjorde det rigtigt godt med et mål og et oplæg.

Årsagen til det gode resultat var selvfølgelig dels, at Lyngby ikke ramte dagen, men i det store hele spillede uinspireret. Dette skyldtes dels, at AGF lagde et højt pres, der tydeligvis stressede hjemmeholdet. Beckmann sagde efter kampen, at AGF spillede norsk. Mere forkert kan den analyse vist ikke være - de hviee stod på ingen måde langt nede og headede bolden ud af feltet i 90 minutter.

Ud over at kampen gav tre point, så var det en særlig fornøjelse for mig, at den af Kasper Hjulmand skabte og af pressen viderekolporterede "sandhed" om de unge Lyngbys spillere brasilianske spillestil. Lyngby stillede op i en 4-5-1 eller 4-4-2 formation med en gennemsnitlsalder på 26,5 år (har lige regnet det ud..). AGF - der ofte beskyldes for at spille defensivt - stillede op i en 4-4-2 formation med en gennemsnitsalder på 25,2 - godt hjulpet af to 19-årige, offensive backs, der forøvrigt gjorde det solidt i dagens kamp. AGF spillede ikke mere flere lange bolde end Lyngby, selvom begge hold havde en del chancer på kontraer. Men AGF kom samtidig til langt flere gennemspillede chancer, flere gange efter godt spil mellem de to offensive og løbevillige fløje og to teknisk stærke angribere.

Bevares, Beckmann, Aabech og Holst er dygtige spillere, der ville pynte på mange hold i suppen. Men som de spillede i dag er det vel kun Holst, der ville kunne tilspille sig en plads hos de hviee, mens Håkonsson, Petersen, Daugaard, Breeseman og Christiansen oser mere af 1. divisionsbold end tilsvarende spillere (Williams, Budtz, Krabbe, Madsen, Arnasson) gør hos AGF...

Oh, fryd!

1 kommentar:

Kalle sagde ...

Samtidigt må man også snart gøre op med myten om 'sympatiske' Lyngby. De laver mindst lige så mange beskidte frispark som andre hold og Nico Melchiorsen er en decideret røv.