søndag den 14. oktober 2007

Landskamp..

Jeg var til stede på Communale til gårsdagens landskamp. Sidst jeg så en betydende landskamp var en U/21 landskamp mod Spanien for 12 år siden. Danmark vandt dengang 5-1.

Danmarks hold dengang:
- Thomas Sørensen
- Per Nielsen
- Thomas Rytter
- Niclas Jensen
- Jesper Sørensen (flipper!)
- Kim Daugaard
- Peter Sørensen
- Jan Sønksen
- Steffen Højer
- Martin Jørgensen
- Jon Dahl Tomasson

Spanien stillede dengang med unge håb som Raùl Blanco Gonzalez og Ivan de la Peña... Højer scorede hattrick, mens Martin Jørgensen - der dengang var rigtig forward - og kaptajn Tomasson også kom på tavlen...

Det er tankevækkende, hvor mange af det danske holds spillere, der endnu i dag er inde omkring det danske landshold (Helveg var dog 24 år i 1995 - og altså i sin bedste alder...). Ligesom det er tankevækkende, hvor mange spillere der i dag er bærende kræfter hos de hold, vi i dag kæmper med om at undgå nedrykning.

Kampen i går vil jeg ikke komme nærmere ind på. Blot konstatere, at det mindede lidt om kampe som AGF - FCK: Hjemmeholdet gør sig godt, men udeholdet har lige det ekstra gear, og selvom chancerne er lige fordelt, så scorer udeholdet bare de mål, der skal til.

At se en landskamp adskiller sig meget fra at se De Hviee. Til AGF kampe står man op, man synger, klapper, nogen gange danser man endog. Et mål er en hysterisk kraftudladning, man omfavner folk, man ikke kender. Man ser ikke kampen grundet to-pinds flag og ungdommelig ultra-flagning. Man står sammen med folk i alderen 15-30 år, iført Henry Lloyd jakker, Fred Perry trøjer, Lacoste sko etc. Til en landskamp sidder man ned, ved siden af en 40 årig familiefar fra Herning-området, der har en blinkende rød-hvid tophat på, med et flag malet på kinden og en tolv hestes brandert, fordi det er den aften på året, hvor han får løbepas af konen. Der er ingen stemning ud over den rituelle nationalsang (som jeg også sang med på!). Og så det værste: Vi er bagud 0-2 hjemme. Vi er ude af EM-sammenhæng. De medrejsende spaniolere synger "Bye bye to the Eurocup" efter os - og så er der nogen, der starter bølgen. Fucking klaphatte!!

PS: Til gengæld fungerede indgangs-"tifoen" godt med et kæmpe stort dannebrogsflag i B-enden, suppleret med 20 store flag i begge ender og et par konfettirør. Ingen kaos-tifo med romerlys til landskampe!!

Ingen kommentarer: