søndag den 6. april 2008

Om moderne fodbold

Moderne fodbold er et begreb, som en hver idealistisk fodboldfan MÅ være imod. De unge i Nysir er meget imod moderne fodbold - det er nemlig moderne - mens de lidt ældre i Galehuset er mere blandede.

Jeg er principielt imod moderne fodbold - ingen tvivl om det. Det skal selvfølgelig være muligt at tjene penge på fodbold - både for spillerne og klubberne. Men der må være grænser. Hvad er moderne fodbold så? Det er prioriteringen af business og TV over tilskuerne. Det er mandagskampe i Esbjerg, det er det faktum, at man ikke kan planlægge mere end 4-5-6 uger ud i fremtiden, fordi kampe kan flyttes efter TV-stationernes forgodtbefindende, det er eventmageri og gejl fremfor at give plads til supporterne..

At kæmpe mod moderne fodbold er selvfølgelig en Don Quijote's kamp mod vindmøller. Så jeg nøjes med at være lidt småfornærmet på klubberne over, at de lader sig hundse rundt med af Viasat (den største vindmølle af alle, en ordentlig Vestas-kleppert).

Nu kommer endnu en manifestation af den moderne fodbold så til Århus - nemlig storskærme.
Storskærme er for så vidt OK - jeg ville gerne have en i min stue (lidt mindre end 30 m2). Men spørgsmålet er, om klubben kan styre sig - eller om man går planken ud med plat eventmageri og kommerciel udnyttelse af skærmene.... Denne signatur var for nyligt et smut på Volkspark (som HSH Nordbank Arena hedder hos folk, der er imod moderne fodbold) - og her kunne man ikke helt styre sig. Diverse løjer på storskærme med lyden skruet helt op inden kampen. Og havd værre var - reklamer med LYD (?!??!?!?!?!) under kampen, der er simplethen forfærdeligt. Lad os håbe, at Windfeld og co. kan holde sig væk fra sådan en fejl.

Et andet sted, de har fået storskærme, er Herning. Nu er Herning om noget moderne fodbold, og kun en tåbe havde forventet, at de havde kunnet styre sig! Og ganske rigtigt, man bruger skærmene til at vise elendigt producerede interviews, reklamer samt en nærmest pinlig trang til at vise panoreringer over tilskuerpladserne. I Herning betyder det ofte brugvognsforhandlere og fede svinebønder, der sidder trygt under deres af kartoffel-grossisten Danespo sponsorerede fleece-tæpper. Er man foran, kan man gå så vidt til at klappe i takt. En gennemført fesen opvisning i midtjysk tilskuer....kultur?.... nej, tilskuertilstand, som jeg nok ikke just ville vise frem på den måde.

Så skærmene kommer til Århus. Og jeg tror ærligt ikke, at AGF kommer til at være meget bedre end HSV og FCM til at styre sig, så mon ikke også vi drukner i larmende reklamer, trælse konkurrencer før og efter kampen og panoreringer over C10 nedre i et væk. Moderne fodbold, suk....

Ingen kommentarer: