søndag den 18. november 2007

Hapy winter holidays?

Af en eller anden grund ligger Suppen stille mens Morten Olsens drenge taber og taber. Og det selvom man vel kunne nøjes med at udsætte PSE's + OBs kampe - Olsen vil jo hellere have en bænkevarmer fra den næstbedste belgiske række end at udtage spillere fra de øvrige hold (OK, AGFs hold er ikke et overflodshorn af potentielle A-landsholdsspillere, men alligevel).

Men landskampspausen er også et lille pusterum for os andre, hvor man kan lave en tidlig halvsæsonsstatus. AGF har fået 14 point i 16 kampe, heraf 1 hjemme på Communale, der vel for snart 11 år siden mistede "Fæstnings"-prædikatet. Og det er ærligt talt ikke helt tilfredstillende - erfaringen viser, at der skal 1 point per kamp til for at overleve. Heldigvis har vores direkte modstandere vist endnu dårligere effektivitet, hvilket da luner lidt på en kold novemberaften. SÅ med to kampe tilbage af efteråret er vi 4 point over stregen - og det henter Vibår (Horsens away , Randers away) eller Lyngby (Randers away, Aalborg away) ikke på os i de sidste to kampe.

Noget tyder på en rolig vinterpause, uden folkekrav om at sætte Ove på porten, uden skandalehistorier om AGF, uden urimelige transferrygter uden (økonomisk) dækning.

Og det ville da være en rar afveksling - for nu at sige det mildt (hvem husker ikke sidste vinters 6. plads!).

Og så kan vi tage en mere afslappet diskussion af, hvordan forårets hold skal se.

Vi får - forhåbentligt - den svenske viking warrior Persson tilbage, ligesom kometen Niels "Niller" Kristensen kommer tilbage. Samtidig har Krabbe imponeret og skubbet Lindkvist ud i en uvant position som bænkevarmer/offensiv midt mod Vibår! Det skal blive spændende at se, hvem der starter på højreback i de to næste kampe, den aggressive og defensivt orienterede Krabbe eller den noget mere satsende, offensive men rutinerede Lindkvist.

Ligeså spændende er det, hvem der starter i centerforsvaret den 16. marts i Horsens. Madsen har efter en katastrofal start spillet sig op, mens the Kure har vikarieret solidt for ham i de sidste kampe. Budtz synes dog et sikkert valg. Umiddelbart må Persson være foran Madsen, men spørgsmålet er, om den solide og tunge svensker er hurtig nok efter en langvarig knæskade. Særligt spændende er det, om hans vendinger er gode nok.

Jeremiah "The Georgia Savior" White har spillet rigtigt fornuftigt - om end målene mangler - så Niller er nok noget fra start-elleveren. Men White er en humørspiller, der sikkert vil have gavn af at blive pustet i nakken af en ambitiøs ung knægt.

Og så er der den centrale midtbane. Arnasson skiller vandene, men er i mine øjne den bærende kraft hos de hviee. Lucena har derimod vist faldende form. Umiddelbart sidder han dog (for) sikkert i sadlen, idet Gjesing har vist endnu svagere form, mens de unge og vilde drenge fra '88 generationen næppe er helt klare til den udfordring. En mulighed kunne dog være at skubbe Pleidrup ind centralt, hvilket kunne give plads til en Blicher eller en Niller. Alt tyder dog på, at vi ser den samme grundstamme på midten til marts.

De øvrige pladser - målmand, Budtz, venstreback (!!!!!!!!), angreb, venstre midt ser jeg som rimelig sikker på at fastholde pladserne. Men man ved selvfølgelig aldrig!

Meget tyder på, at der ikke bliver hentet nye spillere i vinterpausen, selvom den franske bad boy Dembele har forladt truppen, angiveligt efter for mange byture. Spørgsmålet er måske snarere, om truppen trimmes. Gjesing, Foldgast, Hyldgaard og Kure er alle spillere i deres bedste alder, men som virker langt fra en startplads. De kunne givetvis gå direkte ind på holdet i den sydlige Århus-forstad kaldet Horsens - spørgsmålet er, om de er tilfredse med bænken i Århus, eller om de vil have førsteholdsbold andre steder.

Der er 4 måneder - give or take - til den 16. marts, hvor vi alle ved mere. Men indtil da må vi fordrive tiden med alles yndlingsbeskæftigelse her i the early silly season - gætværk!

Ingen kommentarer: