tirsdag den 25. september 2007

Galehuset er død - de gale længe leve

Den stille eskalering i forholdet mellem de moderate kræfter og de mere rabiate kræfter - omtalt tidligere på denne blog - har medført, at moderator-gruppen har valgt at trække stikket på Galehuset.

RIP


Det er med sorg, at nyheden om den alt for tidlige død er nået Kirkegårdsvej (!), men måske ikke helt overraskende, udviklingen taget i betragtning. Der var for meget fnidder-fnadder samt en radikalisering af ungdommen (med lille u) og dele af SUA, der var for lidt sjov, der var for dårlig stemning i bussen.

Jeg har dog en stålsat tro på, at et nyt og stærkere GH vil opstå i asken af det gamle. Mindre, men stærkere.

Galehuset har gjort meget for mig, givet mig nogle nye venner og bekendtskaber, og givet mig lyst til udebaneture og flere kampe mod VFF og deslige. Det vil blive savnet.

Hvil i fred!

PS: Hvordan fanden kommer jeg til Herning på søndag?

søndag den 23. september 2007

Et par plader

Ikke et ord om de hvide. So much for Dioh ex machina. Men stadig den bedste debut siden Aybynn...

Har fået et par nye plader med posten. Dels det sidste opus fra Talib Kweli, Ear Drum. Stadig et af de bedste flows i amerikansk hip hop - i hvert fald østkyst-hiphop. Og også en række lækkert producerede tracks fra Kanye West, Madlib (funky track til Soon the new day), Will I Am (som jeg ikke kan døje), Pete Rock (længe siden jeg sidst har hørt noget fra ham) - og selvfølgelig et par lækre tracks fra HiTek - herunder More or Less, der kræver "More Beyoncé - Less Brit-a-ney".. Hæhæ.

Talib Kweli er en dygtig rapper, med masser på hjerte, uden det bliver alt for Martin Luther King agtigt. Men det bliver lidt ensformigt over en hel plade, hans stemmeføring mangler lidt variation. Man er lige ved at sige - nogle gæsterappere? Lidt KRS-One råb er vist alt det bliver til.


Lidt det samme kan man sige om Commons nye plade, Finding Forever, der er mere clean cut end den syrede (og fede) Elctric Circus, og lidt mere funky end Be, der virkeligt ramte plet med et par numre (Go, Be, The Food). Men der er nu et par rigtig gode numre. Pladen er produceret af... tadah, Kanye West. Neo soul-nummeret med D'Angelo, produceret af nyligt aføde J Dilla - the godfather of neo soul - sætter standarden for pladen, og de fleste af Kanyes produktioner lyder lidt hen ad J Dilla. Selvom "Neo Soul is Old," som The Roots proklamerede for et par plader siden, så er det en rigtig fed lyd på pladen, der minder om den Common, man husker fra starten af dette årtusinde.

Og en rigtig fed ting, er at nummeret The Game - produceret af preemo - ikke bare er produceret af Preemo, men lyder som et destillat af midthalvfemser Gangstarr, lige midt i flødevokalen. Thumbs up herfra!

Og ovenpå al denne Kanye West lyd, så er hans Graduation-plade et sted mellem Hong Kong og Århus (længe leve cdwow!) i skrivende stund. Den glæder jeg mig til!

tirsdag den 18. september 2007

Dioh ex machina!


Just som efterårsdepressionen - i hvert fald i forhold til de hviee - havde ramt mig som en lussing fra Peter Madsen kom han. Et lys i mørket (som faktisk så mørk ud på den lyse søndag eftermiddag). Dioh Boom Boom Williams!

Denne Drogba klon med den katteagtige boldberøring, der uden at se besværet ud tørrede Søren og Ralf Pedersen gang på gang. Fysisk stærk, et hurtigt antrit. Kan tæmme en bold med brystet med 180 kg Randers forsvar i nakken og samtidig holde kontrollen. Flagrende på banen, men dødsens giftig foran mål. Mon Dioh!

En stikning fra the Georgia Savior i dybden, egentligt lidt for hård til at kunne kontrollere, men Boom Boom får kontrol på den, skubber den bagom støttebenet og snyder således to tunge heste. Og Boom, mål..

Til Dioh: Du har givet mig troen tilbage. Tak!

Elsker at være over stregen og over Brøndby på samme tid..

mandag den 10. september 2007

Ungdommen og alderdommen

Efter kampen mod Viborg er meget sagt og skrevet internt på AGFs fanfora. Stemningen til denne kamp var ondere end sædvanligt (ikke at der alt er en ond stemning), med lidt vel meget "spice" (for at sige det positivt) fra de unges side.

Ølkast efter vagterne, en skalle til en GH'er, en evindelig hoppen på sæderne og lidt for meget "let's go fucking mental". Læg dertil et malplaceret dannebrogsflag (jeg tror at ungdommen i bagklogskabens lys kan se, at det var et skidt signal at sende!), så har du bekræftelsen på alle herr og fru jenseners fordomme om AGF-fans.

Ungdommen/SUA synes, at GH er blevet en politisk korrekt snakkelub for aldrende mænd, der ikke længere er med i forreste række. Og fra mit synspunkt - i den triste ende - er filmen knækket for Ungdommen, der er gået fra stemningsskabere til ballademagere. Pølsen er knækket over.

GH var - efter min mening - en klart bedre pølse, da der var to ender. Dengang der både var gammelklog humor og folk, der var helt fremme i den stemningsskabende front. Dengang der var en Galehus-special - to ceres og et romerlys - i bussen til SARS Arena. Those were the days. Håber virkelig, at bestræbelserne på at skabe en fælles stemningsplatform lykkes.

Imens diskuterer man på livet løs, om det er OK at have et Dannebrog med, og den diskussion kan sgu gøre selv den største optimist deprimeret. Det kræver sin mand at erkende sine fejl - og Ungdommen er vist ikke kommet helt dertil endnu - men jeg tror nu, at nogle i Ungdommen kan se, at et nationalflag til en ligakamp var en fejl. Ungdommen har om nogen studeret Ultra-kulturens historie og symbolik, så de vidste hvad de gjorde - de medbragte et
anerkendt signal på højreradikalisme til en AGF-kamp. Jeg vælger at tro, at en del af de unge bagefter kunne se, at det var sgu en fejl begået i ungdommelig kådhed blandet op med en ordentligt brandert. Mens andre er helt tabte, og siger, "Ja, jeg er nationalist - hvad er problemet?" Eller værre "Ja, jeg er nationalist, men ikke NATIONAL-SOCIALIST..." Underforstået hvad? National-konservativ? National-liberal? Bare nationalist? At være nationalist er - uden at skulle henvise alt for meget til Anthony Smith, David Miller, David Brown eller Peter Gundelach for den sags skyld - ikke at være glad for Danmark, at kunne lide rødgrød med fløde eller synge med på nationalsangen. At være nationalist er at hævde sin egen (etniske) nations forrang over andre - og det ved også de unge, der ikke har studeret statskundskab (eller sociologi/filosofi/...) også. Nationalisme er en politisk ideologi, der ikke hører hjemme på stadion. Sjovt i øvrigt, at socialdemokratisme og moderat demokratisk politik er bandlyst, mens Ungdommen gerne må skilte med højreradikale symboler (176 med gotisk skrift!!).

Jeg elsker den stemningsskabende ungdom (med lille u) - fraregnet psykopat-Niels. Men jeg kunne ønske mere fokus på stemning - sang, tifo, pyroteknik - og mindre på ballade - konflikter med vagter/politi, ølkast, højreradikale symboler. Jeg sætter min lid til ungdommen, men noget tyder på, at Ungdommen er på et skråplan.

søndag den 2. september 2007

Løst og fast

Søndag eftermiddag er ofte lig tømmermænd - særligt efter en lang druktur i Struer (Struer?) med koen, keim, fmd og store, efterfulgt af en tur til Viborg for at se AGF.

De hviee - hold kæft en tynd kop the! 1200 hviee er i byen og giver den max gas, og så vælger man den mest tamme attitude siden.. HIK-kampen. Ingen tænding. Og igen klart, at Kim Madsen ikke er i kampform endnu. Budtz-Persson aksen skal redde vores røv i foråret, sammen med den nye Drogba (ja, udseende er nok til at bedømme en spillers kvalitet!!). Det i går var forfærdeligt, vi ryger ud, hvis det bliver ved på den måde.

Og WP+ andre små fraktioner af idioter valgte at vise sig fra deres dårlige side, med abe-lyde og ølkast efter VFFs sorte målscorer, latterlig optræden ved stationen - samt trusler mod keim ud af det blå. Fucking idioter! Tag jer sammen!

And now to something completely different: Har fået den nye (amerikansk producerede) plade med tyske Joy Denalane. Ser man bort fra, at hun lyder som 1998, så er hendes musik lige i skabet. God funky neosoul med lidt gæsteoptræden fra bl.a. Lupe Fiasco (hvorfor vælger man dét kunsternavn?). Denalane er mig bekendt ikke slået igennem uden for Tyskland endnu, men en rigtig god plade...

Og igen - something completely different.. Har som tidligere annonceret læst en bog om Napoleon. Og selvom man får indtrykket af en megaloman diktator, så får jeg ikke helt besvaret mine spørgsmål - Stalin eller Alexander? Forstår ikke, hvorfor franskmændene stadig dyrker ham, hvis han smadrede deres land? Er til gengæld ved at læse Verner Møllers fantastiske "doping-djævlen", hvor han river doping-hyklernes argumenter fra hinanden. Klart en anbefalelsesværdig bog!