onsdag den 12. december 2007

Silly season i fuld sving

Det er vinterpause, og al den stund, at de hviee ligger over stregen, er der ingen krisesnak i AGF for tiden. Og så er der jo så meget mere tid til at diskutere mere eller mindre ligegyldige transfer-rygter. Ikke så snart er Esben Hansen eller Petter Furuseth oppe og toppes med en sportshcef, før nogle fantaserer om at få dem til AGF (mmmmmmmm.. nej tak.nu er fyldt med disse rygter).

Jeg tror sådan set ikke, at AGF markerer sig stort på indkøbssiden. Man har en god start-ellever, som heldigvis ikke har været alt for skadesplaget i efteråret. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor stærk truppen er ud over de første elleve mand. Man har en Persson, der kommer tilbage, ligesom Kure har gjort det fremragende, overraskende meget bedre end man husker ham fra kampene på venstreback. Der er en Valencia og Gjesing på midten, og Foldgast oppe foran. Samtidig er der jo hele 1988-generationen, hvor vi venter spændt på Michael Vester m.fl. Særligt Vester har jeg ventet på i mange år efterhånden - bring him on! Så alt i alt ser truppen fornuftig ud, selvom jeg gerne så en angriber mere - en der aldersmæssigt ligger mellem Folde og Vester, gerne.

Mere interessant er det, om svingdøren sender nogle den anden vej. T.Hansen er oplagt på vej ud, mens Sarr nu ser ud til at blive - selvom det objektivt set nok var bedre at leje ham ud til f.eks. FC Århus. Gjesing er efter en lang periode i start elleveren nu ude på et sidesport, understøttet af svage præstationer i hans indhop. Skifter han, bør der dog hentes noget til at dække ind, når Kari har karantæne. Jimmy "Esset/Poeten/The Rock" Høyer (kært barn har rigtig, rigtig mange navne) må man håbe bliver i klubben. Der er altid brug for en fjerde højreback til et indhop på venstre midt. Eller noget?

Derudover har jeg gjort en del i at tolke BSNs motiver i at hente Kim Madsen i sommer. Den ene tolkning er, at man ville dække ind for Perssons skade, og så ville se, hvordan man stod ved vinterpausen. Det er meget plausibelt og konservativt - man er vel oprykker. Og når man ikke kender Perssons tilstand (holdbarhed og hurtighed), handler man nok ikke i pausen. Den anden tolkning er, at BSN i sommers havde erkendt, at Budtz har udviklet sig til en ekstrem solid stopper, hvorfor han pludselig er blevet et salgsobjekt i januar-vinduet. Foråret kan derfor måske byde på den ikke helt hurtige duo Madsen-Persson. Og Budtz' fremtid - ja hovedstaden byder i hvert fald på to cash cow klubber, der leder efter en erstatning (for Per-Per og den lange nordmand, hvis navn ikke rigtig vil sætte sig fast i mit hoved...). Måske er det bare mig der er forelsket i Budtz' kvaliteter, men jeg tror ikke, at vi kan beholde ham på sigt - han er rigtig, rigtig stærk!

Silly season er i gang - alle skal lege med! Læg et bud i kommentaren!

PS: Ja, det er Budtz, og ikke Pik eller Gay, på billedet!

Ingen kommentarer: