søndag den 18. november 2007

Hapy winter holidays?

Af en eller anden grund ligger Suppen stille mens Morten Olsens drenge taber og taber. Og det selvom man vel kunne nøjes med at udsætte PSE's + OBs kampe - Olsen vil jo hellere have en bænkevarmer fra den næstbedste belgiske række end at udtage spillere fra de øvrige hold (OK, AGFs hold er ikke et overflodshorn af potentielle A-landsholdsspillere, men alligevel).

Men landskampspausen er også et lille pusterum for os andre, hvor man kan lave en tidlig halvsæsonsstatus. AGF har fået 14 point i 16 kampe, heraf 1 hjemme på Communale, der vel for snart 11 år siden mistede "Fæstnings"-prædikatet. Og det er ærligt talt ikke helt tilfredstillende - erfaringen viser, at der skal 1 point per kamp til for at overleve. Heldigvis har vores direkte modstandere vist endnu dårligere effektivitet, hvilket da luner lidt på en kold novemberaften. SÅ med to kampe tilbage af efteråret er vi 4 point over stregen - og det henter Vibår (Horsens away , Randers away) eller Lyngby (Randers away, Aalborg away) ikke på os i de sidste to kampe.

Noget tyder på en rolig vinterpause, uden folkekrav om at sætte Ove på porten, uden skandalehistorier om AGF, uden urimelige transferrygter uden (økonomisk) dækning.

Og det ville da være en rar afveksling - for nu at sige det mildt (hvem husker ikke sidste vinters 6. plads!).

Og så kan vi tage en mere afslappet diskussion af, hvordan forårets hold skal se.

Vi får - forhåbentligt - den svenske viking warrior Persson tilbage, ligesom kometen Niels "Niller" Kristensen kommer tilbage. Samtidig har Krabbe imponeret og skubbet Lindkvist ud i en uvant position som bænkevarmer/offensiv midt mod Vibår! Det skal blive spændende at se, hvem der starter på højreback i de to næste kampe, den aggressive og defensivt orienterede Krabbe eller den noget mere satsende, offensive men rutinerede Lindkvist.

Ligeså spændende er det, hvem der starter i centerforsvaret den 16. marts i Horsens. Madsen har efter en katastrofal start spillet sig op, mens the Kure har vikarieret solidt for ham i de sidste kampe. Budtz synes dog et sikkert valg. Umiddelbart må Persson være foran Madsen, men spørgsmålet er, om den solide og tunge svensker er hurtig nok efter en langvarig knæskade. Særligt spændende er det, om hans vendinger er gode nok.

Jeremiah "The Georgia Savior" White har spillet rigtigt fornuftigt - om end målene mangler - så Niller er nok noget fra start-elleveren. Men White er en humørspiller, der sikkert vil have gavn af at blive pustet i nakken af en ambitiøs ung knægt.

Og så er der den centrale midtbane. Arnasson skiller vandene, men er i mine øjne den bærende kraft hos de hviee. Lucena har derimod vist faldende form. Umiddelbart sidder han dog (for) sikkert i sadlen, idet Gjesing har vist endnu svagere form, mens de unge og vilde drenge fra '88 generationen næppe er helt klare til den udfordring. En mulighed kunne dog være at skubbe Pleidrup ind centralt, hvilket kunne give plads til en Blicher eller en Niller. Alt tyder dog på, at vi ser den samme grundstamme på midten til marts.

De øvrige pladser - målmand, Budtz, venstreback (!!!!!!!!), angreb, venstre midt ser jeg som rimelig sikker på at fastholde pladserne. Men man ved selvfølgelig aldrig!

Meget tyder på, at der ikke bliver hentet nye spillere i vinterpausen, selvom den franske bad boy Dembele har forladt truppen, angiveligt efter for mange byture. Spørgsmålet er måske snarere, om truppen trimmes. Gjesing, Foldgast, Hyldgaard og Kure er alle spillere i deres bedste alder, men som virker langt fra en startplads. De kunne givetvis gå direkte ind på holdet i den sydlige Århus-forstad kaldet Horsens - spørgsmålet er, om de er tilfredse med bænken i Århus, eller om de vil have førsteholdsbold andre steder.

Der er 4 måneder - give or take - til den 16. marts, hvor vi alle ved mere. Men indtil da må vi fordrive tiden med alles yndlingsbeskæftigelse her i the early silly season - gætværk!

mandag den 12. november 2007

Viborg - verdens værste away?

Klokken 19.00 i aften er der kick off til et bundgys af karakter i suppen. Viborg hjemme mod AGF. Eller fra min synsvinkel: Viborg away. En af de der trælse kampe, som altid ender med nederlag. Der er altid koldt i Viborg. Og så var der lige det der med ungdommen sidst vi var i Viborg. Ikke mere om det...

Vi har ikke vundet ude over Viborg siden... Claus Struck scorede eller noget i den stil. Vi fik vist nok 2-2 i nedrykningssæsonen på mål af en endnu yngre Krabbe (19 år - i gang med sin tredje sæson med førsteholdsbold - impressive). Så statistikken er ikke på vores side.

Men fuck det! Der er sagt meget om løgn og statistik gennem tiderne, og meget af det er om ikke korrekt, så tankevækkende tæt på det. Under alle omstændigheder er det vel kun Jakob Glerup - Viborgs svar på Grauballe-maden - der kan bruge en sejr i 2001 til ret meget. I dag er en ny kamp, det er Viborg anno 2007 mod AGF anno 2007, der mødes. Og der er AGF - også uden blå-hvide briller - stærkere. Ser man bort fra Furuseth, er der næppe ret mange VFF'ere der ville være i startopstillingen hos AGF. Sennels kunne dog også på en god dag løfte vores venstreside. Men hellere Budtz end Tengstedt, hellere Arnasson end Glerup, hellere Boom Boom end Jakob Olesen, hellere mig selv end Simon Nagel. Vi har et stærkere hold, en stærkere moral. Vi har Graulund, Arnasson og Lindkvist tilbage i truppen. Tre point i aften, så er der fire pinde ned til stregen og en roligere vinter i vente..

Kom så hvii'e, for fanden da!

fredag den 2. november 2007

Kh-adr!

i
Jeg ville egentligt ikke blogge om politik, da man altid kommer til at træde folk over tæerne, hvis man (som mig) har skarpe meninger om politik. Men altså, Naser Khader!!?? For fanden da!

To sum up: Jeg hader Naser Khader! (ikke på Ahmad Akkari måden, men på samme måde som jeg afskyr f.eks. Gwen Stefani..). Og for lige at tilføje et snert af selvhad, så er jeg simpelthen så sur på mig selv over, at jeg i foråret 1999 spildte mit første valgkort til Europa-parlamentet til den flommede flanør (og jeg stemte ikke på mig selv). Billedet alene siger vist alt. Desværre kunne jeg ikke finde billedet, hvor han iført hvidt tøj står i messias-positur foran det danske flag. Selvfede mandsling!

Og ikke nok med jeg er træt af Khader, nu står han ********** også til at få magt, som han har agt. Det er bestemt ikke et race/religionsspørgsmål - har selv en andel i, at billederne af Hüseyin Aracs kontrafej hænger fra det nordlige Århus' lygtepæle. Nej, det handler om, at han er egoistisk populist og folkeforfører af værste skuffe. Og endnu værre: Det er lykkedes ham at forføre de bedst uddannede i dette land, der jo om nogen burde vide bedre. Og selvom fordelingspolitik ikke står særligt højt på cafe latte segmentets agenda i forhold til delfiners ve og vel og druknende isbjørne, så bør man som veluddannet kunne gennemskue, at det ikke hænger sammen for Khader og konsorter!

Khaders mærkesag:
At sætte skatten på arbejde ned til omkring 40% for alle: Flere vil blive på arbejdsmarkedet og yde en ekstra indsats, når skatten sættes ned. Dermed bliver der flere penge til sygehuse, skoler, plejehjem og anden velfærd.
Man kan ikke udvikle velfærdsstaten ved at sænke skatten til 40 pct. Eller det kan man godt, så skal man bare beskatte nogle andre (gerne husejere for min skyld). Hele den der ide om, at en lavere skat øger arbejdsudbuddet - som mig bekendt ikke er empirisk underbygget da en lav skat oftest følges med en lav arbejdsløshedsunderstøttelse - og at en skattesænkning derfor nærmest er provenue-neutralt er jo latterlig, som kun en skrivebordsøkonom (i modsætning til dem på slagmarken) kan finde på! Man kunne selvfølgelig finansiere de 40 pct. ved at fjerne alle fradrag - men det bliver det jo ikke rigtigt billigere af? Man kan for min skyld fjerne efterløn, børnecheck og rentefradrag for boligejere, men så sig det da!

Arrrrgh!